Bejelentkezés

Miért regisztrálj a mitvigyek.hu-n?

  • Ingyen nézheted meg a cikkek részleteit!
  • A cikkeket pdf formátumban is letöltheted!
  • Folyamatosan tájékoztatunk, ha valami frissül az oldalon!

Extrém nyaralás II. - Különleges szálláshelyek

Facebook

Ha már górcső alá kerültek az átlagostól némiképp eltérő utazási módok és formák, rövid kis ajánlónk keretében egészítsük ki az eddig olvasottakat...

 

ellap.jpg - 51.03 Kb

Ha már górcső alá kerültek az átlagostól némiképp eltérő utazási módok és formák, rövid kis ajánlónk keretében egészítsük ki az eddig olvasottakat újabb négy, igazán különleges szálláshely bemutatásával.

 

ellap.jpg - 51.03 Kb

 

 

 

A már ismertetett svédországi jéghotel sikerein felbuzdulva, nyugati szomszédunk is oly fába – pontosabban jégbe – vágta a fejszéjét, melynek eredménye egy ugyancsak egyedinek tekinthető igluhotel lett. Pontosabban egy egész iglufalu, mely a schneedorfi síközpontban került kialakításra. Kettő, illetve négyágyas igluk közül választhatunk, de a főépület 60 fő befogadására alkalmas, így lehetőséget teremt könnyed esti összejövetelek, rendezvények megtartására is. A helyszín csodálatos kilátást biztosít az Alpok tekintélyt parancsoló hegyormaira. Miután leálltak a sífelvonók, és elült a síelők által keltett alapzaj, csodálatos élményekben lehet részünk e mesés tájon, a csillagos ég alatt. A szállásokhoz természetesen itt is speciális hálózsákok és báránybőrök járnak, így a hidegtől nem kell tartani. Az iglufalu december és április között várja látogatóit.

 

igluhotel.jpg - 28.69 Kb

 

Télből a nyárba… Mi lehetne izgalmasabb, mint a végtelen tenger türkizkék vízét fürkészni…? Természetesen a türkizkék tenger fürkészése – csakhogy koránt sem a napfénytől megcsillanó felszín, sokkal inkább az ismeretlen mélység oldaláról. És bizony már erre is van lehetőség, A Fidzsi-szigetek partjainál ugyanis megnyitotta vizes kapuit a világ egyik (ámde koránt sem az első) teljes egészében víz alatt kialakított, ötcsillagos szállodája. Az élmény felbecsülhetetlen, hiszen szobánk „ablakából” pazar kilátás nyílik a káprázatos korallzátonyokra, melyek élővilágát a speciális megvilágításnak köszönhetően éjszaka is csodálhatjuk. A Poseidon hotel vízikomplexuma 12 méter mélyen fekszik, a vendégek számára pedig lifttel közelíthető meg. A szálloda igyekszik tehetős vendégei minden igényét a lehető legmagasabb szinten kiszolgálni, így a mélységben többek között kápolna, hét bár, hat étterem, valamint egy könyvtár is kialakításra került.

 

poseidon hotel.jpg - 10.02 Kb

 

Persze különleges élményeket nem csak a hó fogságában vagy épp a tenger mélyén találhatunk, hanem akár egy fa tetején is. Kinek utóbbi szálláshely a legszimpatikusabb, nem kell mást tennie, mint az irányt Costa Rica felé venni. A változatos és igencsak színpompás növény- illetve állatvilág közvetlen közelében az ember úgy érzi mintha megállt volna az idő… Szálláshelyünk – mely tulajdonképpen egy két emeletes „faház” – 25 méterrel a föld felett függ az esőerdő rejtelmes sűrűjében, a Manzanillo vadvédelmi körzetben. Különlegessége, hogy bár egyetlen csavar vagy szög sem tartja, mégis modern technikai vívmányokkal és kényelmi szolgáltatásokkal felszerelt, működéséhez pedig napenergiát, valamint a begyűjtött esővizet hasznosítja. Első emeletéről – ahol függőágy és kanapé is rendelkezésre áll – csodálatos kilátás nyílik az erdő és a Karib-tenger lélegzetelállító térségére, második emeletén két hálószoba, az építmény tetején pedig egy megfigyelő terasz került kialakításra.

 

szlloda a fa tetejn.jpg - 89.83 Kb

 

Amennyiben még ennél is különlegesebb szálláshelyre vágyunk, a megoldást Bolívia híres sóhotelében találhatjuk. Itt ugyanis gyakorlatilag minden sóból készült: az épület falai, a padló, a mennyezet, sőt a székek, asztalok, de még az ágyak is. Sőt, a vendégek igényeihez igazodva még egy 9 lyukú – természetesen ugyancsak sóból készült – golfpálya is rendelkezésre áll. A szállodában ezen kívül étterem, bár, játékterem és pihenőszoba is található, a 16 szobán kívül. Mivel a környéken semmilyen mesterséges fényforrás nem üzemel, ezért valóban csodálatos naplementék és bámulatos csillagos éjszakák tanúi lehetünk, ezen a bámulatos helyen, 3650 méterrel a tengerszint felett.

 

shotel.jpg - 44.80 Kb

 

 

 

 

 

 

 

 

Zita - 2014.01.13

Online Utasbiztosítás