Bejelentkezés

Miért regisztrálj a mitvigyek.hu-n?

  • Ingyen nézheted meg a cikkek részleteit!
  • A cikkeket pdf formátumban is letöltheted!
  • Folyamatosan tájékoztatunk, ha valami frissül az oldalon!

Téli babák ruházata

Facebook

 

Mivel ebben az időszakban lényegesen több kórokozó vesz körül bennünket, ajánlatos jobban odafigyelni, hogy kisbabánkhoz kizárólag olyan vendéget engedjünk, aki előtte alaposan megmosta a kezét (ez természetesen egész éven át betartandó). Ha különösen aggódunk csemeténk egészsége miatt, az influenzaszezon idején nyugodtan beszerezhetünk szájmaszkokat is.

 

Téli babák ruházata:

Az alábbi lista támpontot nyújthat, amennyiben nem vagyunk a mindennapos mosás hívei (ekkora felszereléssel kb. háromnaponta van rá szükség):

8 hosszú ujjú body lehetőleg átlapolós.

8 hosszú ujjú rugdalózó (érdemes 2-3 darab polár )

1 cérnasapka (kórházba)

1 vastag sapka

1 vastag bélelt nadrág

2 közepesen vastag nadrág

2 pulóver vagy kardigán

1 sál

3 pár zokni (mivel a zoknik nem piszkolódnak a kicsik lábán, így felesleges naponta cserélni)

1 kesztyű

1 kapucnis kabát vagy overáll

Ha nincs overáll akkor

1 vastag zokni vagy 1 kocsi cipő

 

Minden gyermeket nevelő szülő – különösen, mikor első gyermekét neveli - jól ismeri az érzést, miszerint soha nem teljesen biztos önmagában. Persze jó tanácsból sosincs hiány, de a magyarázat sokszor elmarad, hogy valamit miért éppen úgy kell csinálni, ahogy javasolják. Biztos recept nem létezik kételyeink eloszlatására, az egyetlen módja maga a tapasztalat, a megtapasztalás. Pánikra persze semmi ok, mindenki átéli ezt, és egyszer mindenki maga is jó tanácsokat osztogató rutinos szülővé válik.

 

Hogy miként kell felöltöztetni téli kisbabánkat legegyszerűbben úgy határozható meg, hogy mindig egy réteggel több ruhát viseljen, mint mi magunk. Persze sokszor ez sem könnyíti meg a helyzetünket, pláne, ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk kevesebb réteget magunkra venni, mint ami valójában szükséges lenne (nyílván az ideális variációhoz mérten számoljuk ki a plusz egy réteget). Útközben természetesen ellenőrizhetjük (és tegyük is), hogy nem izzadt-e meg a kicsi, ezt mindig hátul, a nyakánál tudjuk a legmegbízhatóbban megtenni. Ha melege van, természetesen távolítsunk el róla egy réteget. (Megjegyzendő: a babák általában érzékenyek arra, ha valami negatívan befolyásolja a komfortérzetüket, így valószínűleg ő maga is jelezni fogja, ha nem érzi magát jól, ha melege van vagy fázik.)

 

Fontos ügyelnünk arra is, hogy amennyiben pl. bevásárlóközpontba megyünk vele, főként ha huzamosabb ideig ott is kívánunk tartózkodni, mindig vetkőztessük le, hogy a hőmérsékletnek megfelelő vastagságú ruha maradjon csak rajta (mi sem nyakig begombolkozva járjuk az üzleteket), hiszen ha felöltözve hagyjuk, garantáltan megizzad szegény, ami utcára lépve egészen biztosan megfázást eredményez majd.

*forrás: http://www.baba-mama.net

 

 

Online Utasbiztosítás